2015 01 27
T. K. Valaičio parodos paralelinė programa
18.00  val.
NDG Auditorija

Kviečiame į T. K. Valaičio parodą lydinčių pokalbių NDG kavinėje antrąjį susitikimą - Pramogų kultūra ir eksportinis įvaizdis: modernizmas Lietuvoje XX a. 7 deš.


Daugiau informacijos >
2015 04 02
Patogus ir nepatogus paveldas
10.00  val.
NDG auditorija

Balandžio 2 d., nuo 10 val. NDG auditorijoje vyks LR Valstybinės kultūros paveldo komisijos ir Kultūros ministerijos organizuotas mokslinis seminaras - diskusija "Patogus ir nepatogus paveldas".


Daugiau informacijos >
2015 06 08
Forumas apie architektūrą, dizainą ir vaikų ugdymą
10.00  val.
NDG auditorija

Birželio 8 d., nuo 10 val., NDG vyks diskusija-forumas, skirtas vaikų darželių architektūros ir dizaino problemoms aptarti. Diskusijoje dalyvaus architektai iš Estijos, Norvegijos, Vokietijos, Slovėnijos ir Danijos.


Daugiau informacijos >

NDG kavinėje š.m. sausio 27 d., 18 val., vyks susitikimas, papildantis T. K. Valaičio retrospketyvą. Pokalbio tema - "Pramogų kultūra ir eksportinis įvaizdis: modernizmas Lietuvoje XX a. 7 deš."

Modernizmas taikomojoje dailėje, dizaine ir architektūroje XX a. 7 deš. Lietuvoje tapo ne tik vietiniu pasididžiavimu, bet ir eksporto preke, padėjusia sukurti "mažojo užsienio" ar "vietinių/vidinių vakarų" įvaizdį Sovietų Sąjungoje. Pokalbyje aptarsime kaip, pasitelkus modernizmo estetiką, šis įvaizdis buvo formuojamas menininkų ir politikų, kaip jis tapo vietiniu mitu, palaikomu iki šių dienų. Atlydžio laikotarpiu suprojektuoti, pastatyti, įrengti nauji restoranai, kavinės, universalinės parduotuvės ir parodų salės, o ir pats parodų dizainas bei pramogų kultūra apskritai, tampa tinkamu objektu nostalgijos "lauko tyrimui". Modernizmas tarp nostalgijos ir kritiškumo - tokia būsimojo pokalbio tema.

Dalyviai: dr. Marija Drėmaitė, architektūros istorikė, Vilniaus universiteto istorijos fakulteto docentė, dr. Lolita Jablonskienė, menotyrininkė, Vilniaus dailės akademijos docentė ir dr. Arūnas Streikus, istorikas, Vilniaus universiteto istorijos fakulteto docentas. Pokalbio moderatorius - Ernestas Parulskis.

Renginys nemokamas, be išankstinės registracijos.

Daugiau informacijos teiraukitės tel. (85) 2122997