2013 02 14
Parodų "Minios", "Maršas" ir "Apie praeivius ir kaimynus" uždarymo renginiai
  val.

Svetingasis savaitgalis


Daugiau informacijos >
2013 12 28
Šeštadienį - „Vabzdžių dresuotojo“ peržiūra ir animacinės dirbtuvėlės
14  val.
NDG auditorija

Dokumentinis filmas "Vabzdžių dresuotojas"


Daugiau informacijos >

Vasario 14 -17 d. (ketvirtadienį, penktadienį ir sekmadienį. Šeštadienį, vasario 16 d. NDG nedirbs) Nacionalinė dailės galerija kviečia lankytojus į išskirtinę programą, uždarant parodas "Minios", "Maršas. Iljos Fišerio 1946-1953 metų fotografijos" ir "Apie praeivius ir kaimynus". Galerijos bilietas kainuos tik 1 Lt, vyks filmo peržiūra, nemokamos ekskursijos po parodas ir edukaciniai užsiėmimai.

Svetingojo savaitgalio programa:

Ketvirtadienis, vasario 14 d.

16 val. Margaritos Matulytės paskaita "Kaip atrodo sovietinė laimė fotografijoje".
Paskaitoje bus kalbama apie stalinizmo metų propagandinę fotografiją, kuri didžiuliais tiražais platinta spaudoje formavo absoliučiai pozityvų ir optimistinį sovietinės santvarkos įvaizdį. Totalitarinio režimo fotografija ne referavo apie esamą realybę, o konstravo naują simbolinių verčių tikrovę, ateities viziją pateikdama kaip dabarties patirtį. Milijonų atmintyje nuguldavo trafaretinės schemos, kaip atrodo sovietinė laimė ir ko turėtų siekti sovietinis žmogus.

17 val. Kuratorės Eglės Mikalajūnės ekskursija po parodą "Apie praeivius ir kaimynus"

18 val. Filmo "Didžioji kinų siena. Ribą priėję meilužiai" peržiūra
Nacionalinėje dailės galerijoje baigiasi tarptautinei parodai "Apie praeivius ir kaimynus" skirtų filmų programa. Ketvirtadienį, vasario 14 d., 18 val. NDG auditorijoje bus rodomas paskutinis programos filmas - "Didžioji kinų siena. Ribą priėję meilužiai" (1989 m., 65 min., rež. Murray Grigor)

Iš Serbijos kilusi Marina Abramović ir vokiečių menininkas Ulay dirbti ir kartu gyventi pradėjo 1976 m. Po kelerių metų bendro darbo menininkai nusprendė sukurti performansą, kurio metu jie abu pereitų Didžiąją kinų sieną - vienas iš vienos pusės, kitas - iš kitos, ir susitikę per vidurį, susituoktų. Tačiau derybos su tuometine Kinijos vadovybe ir finansavimo paieška užtruko aštuonerius metus, ir kai menininkai galų gale galėjo atlikti performansą, jų, kaip poros, santykiai jau buvo pašliję. Taip šis performansas tapo paskutiniuoju bendru kūriniu - jį įgyvendinę menininkai išsiskyrė. Devyniasdešimt dienų trukusi kelionė, kurios metu kiekvienas iš menininkų pėsčiomis nuėjo po 2 500 km, buvo filmuojama. Vėliau, remiantis šia medžiaga, buvo sukurtas dokumentinis filmas "Didžioji kinų siena. Ribą priėję meilužiai" (angl. "The Great Wall of China. Lovers on the Brink").

Filmas angl. k., subtitrai liet. k.
Įėjimas nemokamas.
Renginio rėmėjas - Goethe-Institut Vilnius

Penktadienis, vasario 15 d.

13 val. Ekskursija po NDG veikiančias paroda su NDG gidu
16.00 val. Ekskursija po parodą "Minios" su jos kuratore Linara Dovydaityte
17.30 val. Ekskursija po parodą "Minios" su jos kuratore Dovile Tumpyte

Sekmadienis, vasario 17 d.

14 val. Ekskursija po NDG veikiančias parodas su NDG gidu

Sekmadienį nuo 13 iki 17 val. edukacinio kubo durys bus plačiai atvertos visiems, norintiems prisidėti prie masinio kūrinio kūrimo. Lankytojai pavartyti katalogus apie parodose pristatomus menininkus ir padiskutuoti su kitais galerijos lankytojais.


Visi renginiai nemokami, bet į NDG gidų rengiamas ekskursijas (vasario 15 d., 13 val. ir vasario 17 d., 14 val) prašome registruotis iki ketvirtadienio, vasario 14 d., 17 val. (su patvirtinimu) el. p. edukacija@ndg.lt, tel.: (8 5) 219 59 61. Vietų skaičius ribotas.